maanantai 5. joulukuuta 2016

Paula Risikko: tuhmanpuhuminen on pahoinpitely


"Vihapuheesta on lyhyt matka väkivallantekoihin."

Näin sanoi Ylen artikkelissa sisäministeri Paula Risikko, ja samaa ovat hokeneet monet muutkin. Näyttöä vaan ei tarjota. Kyseessä on falsifioitavissa oleva väite, jonka todenperäisyyttä olisi helppo tutkia. Koska kukaan ei kuitenkaan perusteluja tarjoa, kuten tutkimuksia, jotka osoittaisivat vihapuheen altistavan ihmisen väkivaltaisille impulsseille, täytyy tähän suhtautua hatusta vedettynä lausuntona, joka perustuu vain Paulan mutu-tuntumaan.

Paula kuitenkin paljastaa seuraavalla möläytyksellään sen, miksi hän uskoo väitteeseensä: hänen mielestään lähes mikä tahansa on väkivaltaa.
Paula sanoo: "Meillä on paljon vihapuhetta, netissä varsinkin tälläkin hetkellä pahoinpidellään ihmisiä. Ne on tuomittavia asioita. Jotenkin tuntuu, että virtuaalimaailmassa voi tehdä mitä vaan ja niin ei todellaan ole. "
Eli nyt siirryttiin jo kolmannen aallon feministien kielenkäyttöön: ikävät kommentit netissä ovat pahoinpitelyä. Tämä on idioottimaista ja todellista väkivaltaa vähättelevää. Kulttuurimarxistien kielessä termejä, kuten raiskaus, pahoinpitely tai väkivalta laajennetaan niin kattaviksi, etteivät ne lopulta enää merkitse mitään. Mikäli Paulan määritelmä olisi millään tasolla järkevä, olisin minäkin tullut netissä pahoinpidellyksi päivittäin tai jopa useita kertoja päivässä.
Seuraavaksi Risikko kiihottaa eräänlaista kansanryhmää vastaan näillä sanoin: "Syrjäytyneellä ihmisellä on mahdollisuus tehdä erittäin vakaviakin tekoja. Se on nyt nähty maailman sivu. Se on vuosien varrella pahentunut ja sitä on vaikeaa taklata. Mutta yrittää pitää." 
Eli syrjäytyneisiin tulisi nyt suhtautua vakavana uhkana yleiselle turvallisuudelle. Tämä monenlaisia persoonia ja monenlaisista syistä yhteiskunnan ulkopuolelle jäänyt ryhmä maalataan armotta vaaraksi muille. Mikäli mistään muusta riskiryhmästä, kuten somaleista tai muslimeista, sanoisi samaa, se olisi kiihottamista kansanryhmää vastaan. Syrjäytynyt mielletään kuitenkin valkoiseksi mieheksi, joten häntä saa haukkua ja hänen ryhmäänsä yleistää.

Lopulta Ylen toimittaja vie tarkoitushakuisesti haastattelun aselupiin. Pitäisikö aselupiin puuttua jotenkin, kun Imatralla ammuttiin ihmisiä? Risikko välttää tämän sudenkuopan toteamalla, että on liian aikaista sanoa asiaan mitään, mutta ei sulje mahdollisia toimia pois. Ylen toimittaja todennäköisesti toivoi asevastaisempaa lausuntoa.

Aselupien määrällä ei ole merkitystä turvallisuuden kannalta. Suomessa eniten aseita on Ahvenanmaalla, mikä myös on maan turvallisinta seutua. Ampuma-ase on harvinainen henkirikoksen tekoväline Suomessa: 40% henkirikoksista tehdän teräaseella, 17% ampuma-aseella ja vain 5% luvallisella ampuma-aseella. Siksi aselupien kyttääminen voisi parhaimmillaankaan vaikuttaa vain muutamaan prosenttiin maan henkirikoksista.

Päättäjät toki pitävät asesäätelystä, koska se on helppo pseudotoimenpide. Voidaan esittää, että tehdään jotain väkivaltaongelmalle, tekemättä todella mitään. Mielenterveys- ja päihdehuollon kehittäminen olisivat todellisia toimia, joilla olisi todellinen vaikutus, mutta ne maksavat rahaa. Asesäätely on niihin nähden halpaa, joten siihen päättäjät turvautuvat.

Paulan ja muiden poliitikkojen perustelemattomien väittämien kritiikitön julkaisu kertoo paljon myös median tilasta. Missä tahansa todella puolueettoman ja avoimen mediakentän omaavassa maassa toimittaja olisi kysynyt, miksi Paula uskoo vihapuheen lisäävän väkivaltaa, mutta suomalainen toimittaja vain nyökyttelee ja nöyristelee ministeriä kiitollisena haastattelusta.

8 kommenttia:

  1. Pikemminkin asia on sillain päin, että vihapuheen ulostaminen purkaa patoumia ja siten vähentää fyysistä väkivaltaa.

    Aseiden rajoittaminen kasvattaa kaikenlaista rikollisuutta
    http://www.vapaasana.net/artikkelit/2016/01/tutkimuskatsaus-rikokset-lis%C3%A4%C3%A4v%C3%A4t-aseiden-hankkimista-ei-p%C3%A4invastoin

    VastaaPoista
  2. No niin, kohta meidät kaikki voidaan haluttaessa tuomita. Tälle mielivallan oikeutukselle Isä Aurinkoinenkin nyökkäisi hyväksyvästi: хорошо, заниматься!

    VastaaPoista
  3. Sillä on nyt fakkiutuma tohon vihapuheeseen. Ihan naamalle lentävä fakta, l. yhteys Imatran ampumisella netin vihapuheeseen.

    Ens kesänä jätän kärpäsen tappamatta kämpässäni, koska se johtuisi vihapuheesta.

    VastaaPoista
  4. Nyt Risikko puhuu muunneltua totuutta taas eli kansanomaisesti sanottuna puhuu paskaa. Tietääkseni jopa psykoterapiassakin käytetään puhetta ja samoin kuin muissakin psyykkeen ja nupin vaivoissa. Eli tuo todistaa että puhuminen auttaa eikä suinkaan provosoi. Muunnellun totuuden levittäminen on todennäköisempi väkivallan lietsomista ja siitä taitaa päättäjien omatunto kolkuttaa jos heillä sellainen on.

    VastaaPoista
  5. Syrjäytyneet sitä sun tätä...
    Myös on nähty maailman sivu valtaapitävien itsekkyys, ahneus ja ylimielisyys kansaa kohtaan. Risikkokin täysin vieraantunut tavallisen ihmisen arjesta.
    Kantasuomalainen on helppo syyllistää. Järjestelmä sortaa kansalaisia eikä päättäjiä kiinnosta paskaakaan ENNEN kuin alkaa tapahtua ja silloinkin vain aseiden takavarikoinneilla.
    Kahtia jakautuminen näkyy ympäri Euroopan, on omassa globalistisessa fantasiakuplassaan elävä eliitti ja sitä nuoleskeleva "bättre folk" ja sitten järjestelmän mädännäisyyden tiedostavat toisinajattelijat jotka ovat populisteja, ressukoita, juntteja, rasisteja, natseja, vihapuhujia ym.

    VastaaPoista
  6. Tuhmista puheista saa sakot.
    Kun puhuu tuhmia, aikoo myös myöhemmin hakata muita.
    Ei saa puhua tuhmia.
    Tuhmat puheet eivät edes ole aikuisten oikeasti tuhmia.
    Tuhmien puheiden ei edes pitäisi satuttaa aikuista ihmistä.

    VastaaPoista
  7. Entäs jos julistan seuraavasti kuten useimmat ajattelevat: Tutustun mielelläni ulkomaalaisiin ja on mukavaa että heitä on keskuuteemme saapunut. Mutta, voi harmi kun tänne pyrkii ihmisiä joiden primitiiviset tavat ja uskonnon ohjeetkin ovat lakiemme, demokratian, ihmisoikeuksien ja sivistyksen vastaisia. Tällaisia ihmisiä en suvaitse edes kantaväestöstä joten en missään nimessä halua sellaisia lisää ulkomailta yhteiskuntamme riesaksi.
    Olenko nyt rasisti ja vihapuhuja joka pian ryhtyy väkivaltaan?

    VastaaPoista
  8. Valtamedian myötäilyt Risikolle olivat täysin kammattovaa kuunneltavaa ja luettavaa. Imatran surmat eivät liittyneet millään tavalla vihapuheeseen ja silti teot yhdistettiin toisiinsa. Samantyyppinen tilanne nähtiin, kun eräät naisasia-aktivistit saivat kommentoida Tapanilan joukkoraiskausta HS:ssä ja kertoivat sellaisten tekojen johtuvan "netissä olevasta vihapuheesta".

    Paula Risikon puheet vihapuheesta olivatkin täysin naurettavia. Vihapuheen takia Suomessa ei ole tapahtunut yhtäkään todellista tekoa tai ainakaan sellaista ei ole uutisoitu tapahtuneen. Vihapuheen ongelmasta puhutaan, koska sen koetaan olevan uhka valtaapitäville. Todellisia rikoksia se ei ole aiheuttanut, vaikka aihe on ollut päivittäin esillä vuosien ajan.

    Lainsäädäntö antaa valmiudet puuttua todellisiin uhkailuihin. Vihapuheen ei koetakkaan olevan mitään sellaista, vaan lähinnä kriittisyyttä valtaapitäviä kohtaan. Tämän takia sen uhka on nostettu niin isoksi.

    Osa feministeistä tosiaan kokee nettipuheet todella voimakkaasti, koska oikeat rikokset ovat niin harvinaisia. Esim. raiskauksen kohteeksi joutuminen on Suomessa todella harvinaista. Netissä naisiin kohdistuvat kommentit tuntuvatkin nykyisin todellisimmilta, koska Suomi on niin turvallinen maa. Tästä syystä Tapanilan joukkoraiskauksen kaltaiset teotkin tapahtuvat nettivihan takia, koska ei toisaalta uskallettu ottaa kantaa oikeisiin syihin ja puhujilla oli enemmän kokemusta sellaisesta.

    Kirjoituksessa kommentoidaan myös sitä, että valkoisista miehistä saa puhua suunnilleen mitä tahansa ja se on kaikille ok. Jos vastaavaa tosiaan tehtäisiin mistä tahansa muusta ryhmästä, niin alkaisi tulemaan "kiihotus kansanryhmää vastaan"-rikossyytteitä.

    VastaaPoista