sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Nyt pistää vihaksi

Kuten edellisessä tekstissäni mainitsin, olin Kajaanin Otanmäessä mielenilmauksessa paikalle sijoitettua vastaanottokeskusta vastaan. Paikallisilta ei juuri tarvinut kysellä, tiesivätkö he jotain tapahtuneesta. He huomasivat ulkopaikkakuntalaiset ja tulivat itse puhumaan. Siinä oli tietynlaista purkautumisen tuntua: tapahtunut oli niin hämmentävä ja järkyttävä kokemus, että monet halusivat päästä purkamaan tuntojaan asiasta myötätuntoiselle kuulijalle.

Ehkäpä se on juuri tämä henkilökohtainen kontakti tapahtuneeseen, joka minussa nyt herättää valtavan raivon median toimintaa kohtaan. Kun Arto Mikkonen surmattiin Otanmäessä, lehdet reagoivat siihen vähättelyllä. Mikkosen nimeä ei sanottu, hänen kuvaansa ei näytetty. Otsikkona oli mm. Turvapaikanhakijat epäiltyinä henkirikoksista äärimmäisen harvoin.

Media teki kaikkensa vieraannuttaakseen lukijan tapahtuneesta. Mikkosen nimeä tai kuvaa ei julkaistu, jotta lukija ei ajattelisi häntä oikeana ihmisenä. Vasta isoisäksi tullut, paikallisten suuresti pitämä Arto tuntuu inhimilliseltä, vuonna 1964 syntynyt paikkakuntalainen mies ei.

Joidenkin maahanmuuttokriittisten suhtautuminen ei ollut juuri fiksumpaa: Mikkonen esitettiin suomalaisuuden marttyyrina islamisaation vastaisella ristiretkellä, kuin tien laitaan murhatuksi tulemisessa olisi jotain kaunista ja jaloa. Ei siinä ole. Se on ruman politiikan ruma seuraus, jota ei tule romantisoida. Mikkonen ei valinnut kuolla, eikä hänen nyt pitäisi olla kuollut. Hän ei enää tule kotiin.

Tänään otsikoihin nousi kerrasta suuresti helsinkiläisen Jimi Karttusen kuolema. Karttunen oli kuollut aivoverenvuotoon, joka mahdollisesti aiheutui Suomen Vastarintaliikkeen jäsenen tekemästä pahoinpitelystä. Karttusen otsikot ovatkin hiukan eri luokkaa kuin Mikkosen saamat: puhutaan kaikkia suomalaisia kohtaavasta surusta, esitellään herttaisia lapsuudenkuvia ja uhrille osoitettuja kortteja muistopaikalla. Yhtäkkiä yksilön murhasta tulikin kollektiivinen suru, mitä se ei jostain syystä Mikkosen tapauksessa ollut. 

En ole nähnyt yhtään otsikkoa, jossa sanottaisiin esim. "Kansallissosialistit epäiltyinä henkirikoksista äärimmäisen harvoin", enkä tässä tapauksessa tekoa vähätteleviä tai tekijöiden ryhmää kaunistelevia otsikkoja odotakaan. Ilmeisesti ihmishengen arvo riippuu siitä, kuka sen riistää. Mikkosen kuolemasta media ei piittaa, koska sitä he eivät voi hyväksikäyttää agendansa ajamiseen, mutta Karttusen kuolemalla voi ratsastaa "antirasismin" agendaa edesauttaen vaikka vuoden loppuun.

Älkää käsittäkö väärin: en tarkoita, etteikö Karttusen tapausta tulisi käsitellä otsikoissa. Ihmettelen, miten mediassa kehdataan ajatella, että Arto Mikkonen ei ansaitse samaa huomiota. Hänen vältettävissä olevaa kohtaloaan provosoimattoman rikoksen ja monikulturistisen ideologian uhrina ei tulisi peitellä tai vähätellä. Jos joku on hetkeäkään epäillyt, peitteleekö media maahanmuuttajien rikoksia ja paisutteleeko natsien tekoja, ei tarvitse kuin katsoa, miten asioita on uutisoitu.Jimi Karttuselle annettiin nimi ja kasvot, Arto Mikkosesta tehtiin vain kuolleena löydetty kajaanilaismies. Inhimillisyys poistetaan ideologisesti epämiellyttävistä jutuista, jottei lukijassa vaan heräisi mitään tunnereaktiota tapahtuneeseen. Toimittajat eivät näe uhreissa ihmisyyttä vaan propagandan työkaluja: itselle sopiviin tartutaan, sopimattomat sivuutetaan kylmästi. Vaikka monikulturistien sosiopatia on ollut tiedossa jo pitkään, pistää tämä silti vihaksi.

Media ei ole ainoa poliittisin syin surtavat valitseva. Presidentti Niinistökin jaksoi kauhistella sitä, kun Valtteri myöhästyi bussista, mutta ihmishengen riisto ei herätä reaktiota. Rasisminvastaisuudella on helppo keräillä hyvepisteitä, turvapaikanhakijoiden tekemä murha taas on vaikeampi aihe. Tällainen osoittaa, etteivät poliitikot oikeasti välitä mistään, kunhan pelaavat mediapeliä sopivan tilaisuuden tulle.

Vaikka media ja johtajat eivät muistaisi, muistetaan me. Laitetaan Arton muistolle mielestäni tilanteeseen sopiva kappale, Lynyrd Skynyrdin Simple Man.


28 kommenttia:

 1. Tällaista se on. Entisen työpaikkani johtaja sanoi kerran: "Toimittajan ammatti on kyllä sellainen, että minä olisin ennemmin vaikka työtön, kuin tekisin sitä työtä". Se oli sanottu vähän eri kontekstissa, mutta varsinkin tällaisissa asioissa se on helppo ymmärtää.

  En minäkään pystyisi tuollaiseen epärehellisyyteen. Se vaatii joko täysin olematonta moraalia tai sitten erittäin vahvaa ideologista uskomusjärjestelmää.


  VastaaPoista
 2. Tämä Jimi Joonas uutinen on samanlainen, kuin "itiksessä pahoinpidelty raskaana oleva nainen"-uutinen. Kaikki valetta.
  Jimi Joonas vietti muka sairaalassa 6 päivää päähän kohistuneen iskun seurauksena, mutta tänä aikana magneettikuvauksissa jne ei löytynyt mitään. Kuoleman jälkeen löydettiin laaja-alainen aivoverenvuoto, joka oli aktivoitunut viikko iskun jälkeen? Minun on hyvin vaikea uskoa tätä.
  Miksi 28-vuotiaasta on uutisessa kuva, jossa hän on 15-vuotias? Kas kun eivät ala-asteaikaista tai tarhakuvaa laittaneet.
  Onko se nyt "totuusmedian totuusuutisointia", että julkaistaan ihmisten fb-päivityksiä uutisina?
  Miksei julkisensananneuvostolla ole mitään sanottavaa? Ei se enää mikään median pikku kömmähdys ole, jos keksityillä tarinoilla lavastetaan syyttömiä ihmisiä murhaajiksi.

  VastaaPoista
 3. Tämä Karttusen tapaus ei ole ollenkaan niin selvä kuin miltä näyttää. Ensiksikin hänet sanottiin viedyn Töölöön sairaalaan pään kuvauksiin heti tapahtuman jälkeen, vietiinkö?
  Kaveri pääsee joka tapauksessa pois sairaalasta torstaina tapahtuneen jälkeen ja kuolee perjantai-iltana aivoverenvuotoon.
  Sitten tapahtuman alkuun, oliko kaveri niitä huumeissa olevia häiriköitä jotka säännöllisesti häiriköivät ja provosoivat rauhallisia mielenosoituksia (olkoonkin että nyt oli ehkä kyse jonkin sortin natsijärjestöstä josta en tiedä sen enempää, enkä missään tapauksessa sympatisoi natseja). Näitä hörhöjä jotka heittelevät kaikenlaista huutelevat ja käyvät jopa käsiksi mielenosoittajiin. Poliisilla on todennäköisesti paljon enemmän tietoa asiasta vaikka katsovat toistaiseksi parhaaksi vaieta.
  En jaksa uskoa että poliisi ei olisi ollut paikalla koko tapahtuman ajan, siviilinä tosi ja todennäköisesti kuvannut aika paljon.
  Jos tuo edellä mainitsemani "häirikkö" on tosi, poliisilla on myös tietoa tämän kaverin tekemisistä pitkältä ajalta. uskon ja luotan poliisiin vaikka se joutuu joskus jopa valehtelemaan käytännön syistä, mm. siksi että poliisi ei saa olla se joka aiheuttaa mellakoita.
  Sitten tuohon uutisointiin. Valtamedia julkaisee tapauksen kuin kuollut olisi ollut joku nuori ja kuvan avulla annetaan ymmärtää että kyseessä olisi jopa teini. Kun tyyppi on 28-vuotias, raavas mies. Ollut ehkä lastentarhassa työharjoittelussa ylä-asteella.

  VastaaPoista
 4. Kun turvapaikanhakijoiden tappaman miehen muistoa kunnioittamaan kokoontuneita mielenosoittajia kutsutaan 'valkoiseksi roskaväeksi', niin eihän silloin kunnioiteta uhriakaan. Uhrin arvo määräytyy sen mukaan, kuinka paljon hänestä hyötyy monikulturistinen ideologia. Media osoittaa millä puolella se on, ja tekee kaikkensa sosiaalisen yhteenkuuluvuuden rikkomiseksi, ja valikoi uhrinsa, ja linkittää manipuloiden negatiivisten uutisten tosiasioita asiaankuulumattomiin vihollisinaan pitämiin tahoihin.

  Al-Taee Iltalehden mukaan tekee juuri näin, linkittää nuoren miehen kuoleman rasismiin ja maahanmuuttokriittisiin hyvin sekavassa kannanotossaan.

  " Al-Taeen inspiraatio kriittiseen kannanottoon syntyi uutisesta, jonka mukaan nuori mies sai surmansa pahoinpitelyn seurauksena maahanmuuttokriittisen mielenosoituksen yhteydessä Helsingissä. Miksi näin annettiin tapahtua, ja kuka on laajemmassa mittakaavassa vastuussa? Al-Taee kysyy Facebook-päivityksessään."

  Kuka on edes suppeassa mittakaavassa vastuussa Arto Mikkosen kuolemasta. Minäkin olen vihainen.

  VastaaPoista
 5. Aamupäivällä radion uutisista kuuntelin,että kansanedustajia myöten on nyt otettu kantaa.
  Nämä uusnatsien väkivaltarikokset on saatava loppumaan....Missä vaiheessa,yhdestä anarkistin mahdollisesta pahoinpitelystä,asia karkasi käsistä?
  Riskkokin oli mieltä,että vihapuheeseen on alettava puuttumaan....Onhan sanavapaus niin väärin.Hulluksi tämä touhu menee.

  VastaaPoista
 6. Rahowa tässä on edessä tai ainakin Euroopan oma Arabikevät.

  VastaaPoista
 7. Olen myös, jopa hieman ahdistuneena (ehkä kiukun tuomaa ahdistusta), miten media ja päättäjät reagoivat tähän asema-aukiolla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn ja sen seurauksiin ja toisaalla, miten reagoitiin mm. Kajaanissa tapahtuneeseen ryöstömurhaan.
  Ja nyt tätä Helsingin tapausta seuraavaan "ääriryhmittymien" jahtiin. Koska alkaa näiden kierrätettävien vok-ongelmatapausten jahti viranomaisten taholta? Eikö olisi aiheellista tarkastella (ainakin), miten nämä turvattomuustekijät saadaan suitsittua? Kuitenkin noin lukumääräisesti niin kyllähän tätä väkivaltaisuus-toimintaa selkeästi vielä maahantunkeutuja-taustaiset johtavat. Vaikka pelistä tämä on kaukana, enkä voi ymmärtää, saati hyväksyä mitenkäänpäin Vastarintaliikkeen(kään) turvautumista väkivaltaan. Mutta luulisi näin lähekkäin sattuneiden tapausten herättävän päättäjissäkin tilanteen ristiriitaisuus, miten muka voitaisiin yhdeltä taholta väkivalta hyväksyä ja toiselta taholta tuomita se ja lainopillisesti tarkasteltuna, olihan se Kajaanin ryöstömurha (vaikkakin sitä taidetaan tutkia tappona)täysin tarkoituksella tehty (mielestäni, jos kuristaa toisen hengiltä, se on murha, siinä on tarkoitus tappaa ja silloin se on murha), kun Helsingissä taas ilmeisesti, kuten poliisikin asiaa tutkii, kuolemantuottamus. Siinä tekijällä ei ole ollut tarkoitus tappaa. Mutta, kun se rasismi, niin kyllähän se tekijä varmaan useiden mielestä sietäisi lynkata samaisella asema-aukiolla. Valitettavia tapauksia molemmat ja kummatkin olisi ollut vältettävissä, jos päättäjillä olisi riittävästi selkärankaa ja moraalia.

  VastaaPoista
 8. Entäpä sellainen vaihtoehto, että Mikkosen läheiset eivät halunneet hänen nimeään julkisuuteen ja media noudatti tätä toivomusta?

  Oletko sinä, halutessasi tuoda Mikkosen henkilöllisyyttä ja yksityisasioita julki omien poliittisten motiiviesi vuoksi, pohtinut, onko toimintasi Mikkosen läheisten tahtoa kunnioittavaa?

  Toisekseen, esimerkiksi YLE ei ole julkistanut Karttusen nimeä. Isänsä kyllä on, kaikille julkisessa facebook-päivityksessään.

  VastaaPoista
 9. Myöskään tässä HS:n jutussa ei mainita uhrin nimeä. http://www.hs.fi/kaupunki/a1474164748028

  Joten väite siitä, että jokaisessa jutussa uhrin nimi ja kuvat tuotaisiin esille, ei ole totta.

  VastaaPoista
 10. Uusnatsien teko on tuomittava, mutta Tiinan kommentti on kyllä asiaa.

  Maahanmuuttajien joukossa on ilmeisesti joku ihan oleellinen määrä kansanmurhiin osallistuneita ja muita rikollisia. Euroopassa maahanmuuttajien vastaanottolaitoksissa muslimit ovat lisäksi aika laajasti kiusanneet naisia, kristittyjä ja yazideja.


  Avointa keskustelua asiasta kaivataan. Mikä on todellinen tilanne.

  Parempi olisi minusta kun muslimeja ei juuri otettaisi maahan. Varmaan suuri osa suomalaisista on tätä mieltä.

  VastaaPoista
 11. Seppo Oikkonen tänään Uuden Suomen blogeissa "Eurooppa elää nyt monellakin tavalla kohtalonaikojaan. Historiallisen uuden ajan dynamiikka, jota mm. vahva individualismin draivi on ylläpitänyt, on ehtymässä, ja esimerkiksi edustuksellisen demokratian ainoat toimivat ja luonnolliset alustat, eli individualististen yksilönvapauksien yhteisöprojektioina syntyneet kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot, ovat hajoamassa. Ne hajottaa yhtäältä ylikansallinen rahatalous, toisaalta kehittymättömistä maista tänne tulevan vuosisadan mittaan hallinnasta ryöstäytyvä massamittainen kansainvaellus.


  Elämme nyt paljon vaarallisempia aikoja kuin mitä elimme 60-luvulla.


  Toivotan nykyisille edelläkävijöille -- globaalitalouden kriitikoille, maahanmuuttokriitikoille ja kulttuurierojen tuhoisuuden vaistonvaraisesti aavistaville "kansallismielisille" -- jaksamista heidän varmasti aika turhauttavassa taistelussaan valtamedian nykyistä typerryttävää itsetyytyväisyyttä vastaan. Narsismi on vallannut julkisuuteen itseään tyrkyttävät toimittajat, jotka hektisessä lyhytnäköisyydessään eivät tietenkään pysty ymmärtämään millaista latteaa "jäljestätulevien valtavaa laumaa" he kulttuurikierrossa edustavat."

  VastaaPoista
 12. Journalismi kuoli Suomesta jo aikaa sitten. Jäljellä on vain puoluerajat ylittävä kulttuurimarxistinen propagandakoneisto. Media ja valta ovat vähemmistön hallussa - onneksi. Kansalla on vielä mahdollisuus saada aikaan muutos.

  VastaaPoista
 13. Monikulturistien sosiopatia? Tässä ei tarvittu edes toimittajaa.

  VastaaPoista
 14. aivan aivan. juuri, kun aloin pitää sinusta ja ihanan auvoisista youtube -videoistasi. itse en kuulu kumpaankaan puoleen, en kriittisiin, enkä kukkahattuihinkaan, jo mummoni aikoinaan opetti sodan kauhut itse eläneenä, että elä sinä poika koskaan kuulu mihinkään puolueeseen tai järjestöön, silloin voit elää rauhassa. no itse tapahtumiin sitten. se mitä kajaanissa tapahtui oli ryöstö ja henkirikos, viime viikkoina suomessa on tapahtunut useita henkirikoksia ja uutimet ovat kirjoittaneet niistä suhteellisen samantapaisesti, kajaanin surma on saanut ehkä eniten mediahuomiota, mutta sitä on käsitelty henkirikoksena. se mitä tapahtui helsingissä onkin aivan toinen juttu, mielenosoituksessa, siis jonkin isomman ryhmän jäsen, veti herneen nenäänsä ohikulkijan kommenteista tai jostakin, jota me emme tässä nyt tiedä ja pahoinpiteli hänet sairaalakuntoon. jos mielipide oikeuttaa pahoinpitelemään jonkun, niin se se vasta vaarallista onkin. itse lähtisin siitä, että meidän oikeusvaltiossamme jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä, niin kriitikoilla kuin puolestapuhujillakin. jos aseet alkavat puhua aina, kun esitetään mielipide, niin silloin jokainen on vaarassa, silloin suomikin alkaa muistuttamaan irakia. lisänä vielä turvapaikanhakijoista sen verran, että meidän ei tarvitse suvaita yhtään turvapaikanhakijan tekemää rikosta, he ovat lähteneet hakemaan apua ja heidän pitää ymmärtää asemansa, silloin nöyryys on valttia, myös tämän yleispätevän ohjeen mummoni opetti pojan pojalleen, minulle. mutta se järjetön porukka, jota marco mikä lie johtaa ei todellakaan jaa kunniaa suomalaisille, eikä kenellekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Jimi olisi luultavasti voinut kulkea ohi halutessaan , ja jättää mielenosoittajat jauhamaan omiaan , toisin tapahtui . Valitettava loukkaantumiseen johtanut kontakti ei luultavasti ollut tarkoitettu vahingoittamaan , tekijä ilmoittautui itse poliisille . Uhri kuoli viikon päästä tapahtuneesta . Kuolinsyy lienee vielä varmistamatta , silti media puhuu jo äärioikeiston suorittamasta taposta . Arto Mikkonen ei luultavasti voinut päättää ohittaako "tilanteen", sen päätti joku muu . Tämä joku muu KURISTI Mikkosen hengiltä . Silti uutisointi tuota yllä olevassa kolumnissa kerrotun luokkaa . Lueppa UNKNOWN uudestaan ja ajatuksella . Toinen on tilasto ja toinen "rippikoulupoika" kuvalla ja nimellä . Ja kuuntele tuo Biisi .

   Poista
  3. sen verran haluan vastata sinulle. unohdetaan nyt nuo kulissit molemmista tapauksista. se, että joku menetti henkensä kurjien turvapaikanhakijoiden toimesta on väärin ja aiheuttaa minussa sapen kiehunmista, jos voisin niin kiduttamalla hitaasti haihduttaisin kyseiset henkilöt manan maille. mutta mutta se mitä tapahtui helsingissä on aivan yhtä arvotonta, kyseisen väkivaltarikollisen uhriksi olisi voinnut joutua kuka hyvänsä vastaan tullut ja kritiikkiä heittänyt henkilö, oma poikani, naapurini, puolisoni, isäni. jumalauta kaivaisin silmät päästä kyseiseltä henkilöltä, jos oma poikani joutuisi hänen uhrikseen, en ole väkivaltainen henkilö, mutta silmä silmästä...karsastan todellakin sitä, että kansallimielisten surkea joukkio koostuu nimenomaan ei meistä tavallista lakia kunnioittavista suomalaisista, vaan mahdollisuutensa nähneistä rikollisista ja luusereista, kaasukammiokamaa yhtä tyyni kaikki edellä mainitut. edelleenkin väkivaltaa kaihtavana, en voi koskaan kantaa kansallimielisten lippua, he eivät ole meidän suomalaisten asialla. ja paskan marjat äärioikeiston tekemä tappo..kehtaako joku kutsua kyseistä väkivaltarikollista äärioikeiston edustajaksi, hän ei edusta mitään eikä ketään, ainoastaan omaa kurjuuttaan. myös saksan äärioikeisto koostui aluksi rikollisista, jotka olivat valmiita tappamaan, murhaamaan, valitettavasti tämä tyhjäpäisten seuraajien joukko on vain vähän fiksumpien ohjaajiensa sätkynukkeja.

   Poista
 15. Kuulut valitettavasti siihen porukkaan jota alla oleva sitaatti koskee.
  Sillä täytyy puhua ennen kuin on myöhäistä.
  Lähdet siitä että "jokaisella on oikeus.." Onko jokaisella oikeus myös estää muiden mielipiteiden esittäminen?
  Otanmäen tapahtuma ei ollut vain ryöstö ja henkirikos, se oli rasistinen, islamistinen murha. Se, mitä tapahtui Helsingissä on vielä pimeän peitossa. Me emme edes tiedä miehen kuolinsyytä. Voi myös kysyä miksi tästä kaverista ei ole mitään facessa tai twitterissä. Myöskään Google ei anna muuta kuin sen mitä tästä tapahtumasta on.. Onko tilit siivottu ja jos niin miksi?
  Et myöskään näe todellisuutta "turvapaikanhakijoiden" takana.

  Martin Niemöller:

  ”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
  Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä.
  Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen.
  Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.”»

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sä olet pahasti harhainen henkilö..kaiken takana ei suinkaan ole salaliittoa turvapaikanhakijoiden suosimiseksi. sitä paitsi myös turvapaikanhakumahdollisuus on tärkeä olla olemassa, en tiedä toimiiko nykyisin euroopassa oleva malli siten kuin itse haluaisin, ei toimi, mutta ideana ja mahdollisuutena se on tärkeä.. mistä voit tietää, että ryöstömurha oli rasistinen ?? juuri tällaisten toivottoman typerien ulostulojen takia maahanmuuton kritisoiminen ei onnistu, luuletteko, että tuolla profiililla kukaan koskaan tulee kuulluksi. EI TULE !

   Poista
  2. anteeksi lisäykseni. martin niemöllerin sitaatti on hyvä ja siinä suhteessa sinäkin olet oikeassa. mummoni ei kaikessa tietenkään ollut oikeassa ja hänen opetuksensa pohjautuivat omaan elettyyn elämään, kokemukseen. hän oli menettänyt sisällissodassa kummatkin vanhempansa, isä haettiin kotoa ja sille tielle jäi, äiti leirille kurjistumaan ja kuolemaan sairauksiin ja nälkään. lapset joutuivat "orjiksi" talollisille. se mikä minua harmittaa eniten teissä ns. "kansallismielisissä", että teiltä oikeasti puuttuu perspektiiviä, suurin osa teistä joutaisi ladon taakse ja kuula kalloon. esimerkiksi forssan tube -videot osoittavat sen miten järkyttävän syvissä vesissä kuljetaan puolin ja toisin, myötähäpeä on se ainoa, joka minulla heräsi videota katsoessa, joku rautakanki persuksissa puhuva marco mikälie johtamassa joukkojaan, huhu. ei muuta tällä erää.

   Poista
 16. Kuuntelin biisin , kaunista . Ei unohdeta Arto Mikkosta .

  VastaaPoista
 17. Todella hyvä ja puhuttava kirjoitus, kiitos tästä. Olisi hyvä jos laittaisit samankaltaisen menemään kanteluna Julkisen sanan neuvostolle (JSN) niin näkisi pystyvätkö hekään kiistämään tuota totuutta vai todettaisiinko IL:n kirjoittaneen hyvän journalistisen tavan vastaisesti tms.

  VastaaPoista
 18. "Kansallissosialistit epäiltyinä henkirikoksista äärimmäisen harvoin." Se että emme näe tällaisia rauhoittelevia otsikoita saattaa johtua siitä että kyseessä on äärimmäisen väkivaltainen öykkäriporukka, jolla on pitkä historia erilaisia pahoinpitelyitä yms. Pikemminkin yllättävää ettei kukaan ole kuollut aiemmin.

  Jotta totuus ei unohtuisi.

  VastaaPoista
 19. Liekö Mikkosen omaiset edes halunneet vainajan nimeä reposteltavaksi julkisuuteen, ei media uutisoi automaattisesti uhrienkaan nimiä. http://www.jsn.fi/periaatelausumat/nimi-rikosuutisissa/

  VastaaPoista