maanantai 19. syyskuuta 2016

Miksi Jimi Karttusesta pitää valehdella?

Jimi Karttunen sellaisena, millaisena hänet tunteneet hänet muistavat. Ei hän ollut kirkasotsainen
rippikoululainen vaan 28-vuotias ongelmainen mies.
Olen aiemmassa kirjoituksessani ihmetellyt median ja poliitikkojen yhtäkkistä kiinnostusta henkirikoksiin sekä yhtä yhtäkkistä halua vaikuttaa asioihin ja ennaltaehkäistä rikoksia - siis kantasuomalaisten tekemiä. Otsikointi on ollut melko räväyttävää: MTV uutisoi Jimi Joonas Karttusen tulleen "hakatuksi henkihieveriin" SVL-jäsenen toimesta. Poliisin mukaan Karttusta oli potkaistu rintaan, ja hän oli itse poistunut paikalta ennen ambulanssin ja poliisin tuloa. Henkihieverissä harvoin lähdetään kuljeksimaan.

Uutisoinnin taso on masentava näky: kuten kaverini Jarkko Jaakola Kansalainen-verkkomediasta sanoi, media revittelee otsikoilla niin paljon kuin pystyy klikkauksia saadakseen, virheet ehkä korjataan sitten myöhemmin jos jaksetaan, kunhan savu on hälventynyt. Se ei ole "luotettavan median" parjaama Kansalainen, MV tai edes kansallissosialistien vetämä Magneettimedia, joka räväyttäviä otsikoita tuottaa - se on valtamedia aina, kun he löytävät ideologisesti mieluisan lypsylehmän, kuten Karttusen kuoleman.

Toinen median valehtelutapa Karttusen tapauksessa on jotain, minkä olen kokenut omakohtaisestikin. Kun miesystäväni serkku teki itsemurhan, tutut usein ylistivät häntä aivan naurettavin sanankääntein. Fränk oli hyvä mies, mutta hän oli myös holtiton päihdeongelmainen, jonka omituiset tempaukset ja masennustaipumus olivat kaikkien tiedossa. Minua häiritsi suunnattomasti epärealistinen ylistys. Sehän on loukkaus uhria kohtaan, koska valehtelulla viestitään sitä, että uhri ei omana itsenään ollut riittävän hyvä muisteltavaksi, vaan häntä on kaunisteltava.
Karttusesta puhutaan samoin kuin Fränkistä aikanaan. Karttunen on runopoika, rauhaa rakastava, viaton ja herttainen päiväkodin ex-työntekijä. Valeet menevät jopa välillä ristiin: vaikka media toisaalta kertoo, että Karttunen vain käveli natsien ohi ja sylkäisi väärään aikaan ennen joutumistaan provosoimattoman hyökkäyksen kohteeksi. he myös ylistävät Karttusta urheana natsien vastustajana ja rauhan puolestapuhujana. No kumpaa hän oikein on? Valitkaa toinen.
Karttunen oli ihminen virheineen, hänellä oli tuomioita kahdesta näpistyksestä, kahdesta lievästä vahingonteosta sekä yhdestä vahingonteosta. Hän oli myös pitkään ollut päihdeongelmainen, joka oli houraillut netissä Kelan räjäyttämisestä, jos rahaa ei tule, sekä puheiden mukaan näkyi Poliisit-sarjan kolmannen kauden jaksossakin. Jostain syystä marttyyrinrakentajat peittelevät tätä kaikkea. He haluavat superlatiiveja ja nallekarhuja muistopaikalle, eivät todellista ihmistä ongelmineen.

Karttusta loukataan samoin kuin mieheni serkkua: ylistäjät eivät voisi selvemmin viestittää, että heille Jimi sellaisenaan ei ollut tarpeeksi hyvä. Jos he kerran haluavat Karttusta muistella, muistelisivat häntä, eivät jotain hänestä omissa päissään luomaa fantasiaa täydellisestä, kiltistä runopojasta. He loukkaavat uhria yhtä pahasti kuin törynheittäjät.

Lähteet: Espoon käräjäoikeus, Karttusen Facebook-seinä
SVL/Karttunen-aiheeseen liittyvää: Nyt pistää vihaksi

49 kommenttia:

 1. Totisesti. Median rinnalle nostaisin kyllä myös poliittisten kellokkaiden laskeutumisen korppeina tuoreelle haaskalle.

  Jimi Karttusen, vieläpä melkein lämmintä, ruumista ollaan repimässä jos minkä poliittisen agendan ja/tai unelman vankkureiden eteen.

  Syy se on tekosyykin, ja sitä käytetään häikäilemättä nyt hyväksi poliittisessa pelissä. Antifat esim. ovat keräämässä jokaista huutavaa idioottiaan vaatimaan väkivaltaisten ääriliikkeiden kriminalisointia. Tuon huudon taustalla kaikuu vaimeampana, mutta selvästi kuultavana sana "oikeisto".
  Vasemmiston "parempi" väkivalta kun on tabu, eikä siihen saa kohdistaa minkäänlaisia epäilyksiä oikeutuksesta tai "oikeellisuudesta".

  VastaaPoista
 2. Joo, tästä lähtien hautajaisissa (ja ehkä myös julkisuudessa) pitää kertoa kaikki negatiiviset asiat vainajasta ja mahdollisimman kovaan ääneen. Muutoin tehdään väärin vainajaa kohtaan. Come on Tiina, pystyt kyllä parempaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin voidaan tehdä vaikka vainajan lapsia kohtaan, jotka ovat saattaneet joutua vainajan hyväksikäyttämäksi tai kärsineet juoppohullusta isästä tai kiihkouskovaisesta tyranniäidistä. Heidän on mukava kuunnella ylistystä vainoojastaan. Eihän Tiina kehoittanut kertomaan "kaikkia negatiivisia asioita". Hieman realistisemman kuvan vainajista voisi toki antaa.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ei vielä edes tiedetä mikä tamän kuolemantapauksen aiheutti. Mutta toki maahanmuuttoa kannattava media kuten YLE, Helsingin Sanomat ja Iltalehti ottvat hyödyn irti tuoreeltaan.

  VastaaPoista
 6. Tämä Karttunen oli moniongelmainen mies. Käytännössä työtön koko aikuisikänsä. Runsas alkoholin käyttö, mikäli rahaa jostakin sai kuului kuvaan, samoin pikkurikokset joita jatkuvasti teki. Kiinni jäi vain muutaman kerran. Tyyppi ei tietääksen ollut varsinainen anarkisti, mutta liikkui joskus niissä porukoissa. On huhuttu huumeiden käytöstä ja ilmeisesti jonkinsorttinen sekakäyttäjä hän oli.Luulen, että tyyppi sattumalta palloili paikalle ja aineissa alkoi rähjäämään. Tuo nujakka ei voinut olla kyllä noin viikkoa myöhemmin tapahtuneen aivoverenvuodon syy. Mies päästettiin kotiin, koska mitään vakavaa ei näkynyt tutkimuksissa. Media tietää varsin hyvin, että sairauskohtauksen laukaisi todennäköisesti huumeet ja alkoholi, joita Karttunen reippaasti käytti. Oikeuslääketieteellinen kuolinsyytutkimus todennäköisesti vahvistaa tämän. Toisaalta vaikka päävammakin olisi kyseessä, se on voinut tulla myöhemmin, koska mies oli kotonakin jo vuorokauden sairaalasta päästyään. Emme tiedä mitä Karttunen on tehnyt tuon vuorokauden aikana. Uskomatonta touhua syyttää vielä tässä vaiheessa ketään mistään. Jos juttu käräjille menee, tuomio on ilmanmuuta vapauttava, koska aukottomasti suu ja seuraussuhdetta ei voida 100% todistaa tässä tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "On huhuttu huumeiden käytöstä" -> "huumeet ja alkoholi, joita Karttunen reippaasti käytti." Melko kauan jaksoit kompastumatta!

   Poista
 7. Nyt pitäisi ehdottomasti saada videoitua vassarianarkistien hyökkäyksiä.
  Tulevissa mielenosoituksissa oltava "vittuilematta" ja vain tuoda rauhanomaisesti asiaa esille.
  Videoita vastamielenosoittajien räksytyksestä ja uhkailusta kun saadaan julkisuuteen kääntyy monen tietämättömän kelkka, alkavat epäillä valtamediaa kun näkevät rauhallisia mielenosoittajia. Ehkä moni uskaltaa tulla mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mielenosoituksilla saavutetaan mitä?

   Niinpä.

   Poista
 8. Ei edes tiedetä onko oikeesti edes mitään ruumista - on vain median sana eli juoru, ja jonkun kommari äijän postaama poliittinen "natsi" solvaus. Ei se mitään todista.

  VastaaPoista
 9. Pressa ilmoitti asian tiimoilta että Suomessa rasismi on rikos! (Iltasanomat)
  Mitähän tekemistä tapahtuneella on rasismin kanssa?
  Sanoi myös että järjestöt joilla on rikolliset tavoitteet pitäisi kieltää. Mikäs Vastarinnan tavoite muuten on rikollista? Rikoksia on joku heistä tehnyt, kuten myös jossain golf-seurassa oleva tai missä tahansa järjestössä tai puolueessa.
  Onhan muuten Jan Vapaavuorellakin rikostausta, pahoinpitelystä tuomittu joskus....

  VastaaPoista
 10. Ai niin, mitenkäs ne Islamin tavoitteet???????????????????
  Mitähän Pressa niistä on mieltä?

  VastaaPoista
 11. toden totta, jos jollakulla on päihde-ongelma, saa tämän suorilta teloittaa kadulle, koska ei ollut "kirkasotsainen rippikoululainen".

  VastaaPoista
 12. shinmai . Toden totta , missä sinä olet täällä nähnyt puoltavan kommentin päihdeongelmaisen tai kenenkään muunkaan "suorilta" teloittamisen puolesta . Arto Mikkonen teloitettiin "suorilta" kuristamalla kadulle.Hänelle ei tunnu sympatioita riittävän . Jimin tapauksessa motiivit vastarintaa vastaan . Taitaa tekopyhillä nämä uhrit ja totuuden kaipuu unohtua . SURULLISTA .

  VastaaPoista
 13. Kenelläkään ei liene ollut pyrkimystä kenenkään teloittamiseen.
  Väkivalta on väärin mutta kyllä itsekin saattaisin isällisen avokämmenen antaa vastaavassa paikassa. Väärinhän se on mutta saattaa lähteä ihan selkäytimestä....siis nimenomaan ITSEPUOLUSTUKSENA.
  Typerä teko moinen potkaisu, ehdottomasti hätävarjelun liioittelua, suurta sellaista, olisi räkinyt takaisin.
  Tapaus on mannaa suvakeille, on selvää että uhrista tehdään puhtoista ja viatonta. Ei ainakaan itsesuojeluvaistoa jannulla ollut.... Ja potkaisijalla ei ollut itsehillintää, hyvässä lykyssä joutuu oikein malliksi istumaan moneksi vuodeksi...

  VastaaPoista
 14. Puoli yhdeksän uutiset oikein mässäili aiheella ja selitti väkivaltaa järjestäytyneen natsistisen liikkeen syyksi. Uhrin sylkeminen ja sanallinen kannanotto sivuutettiin aika vähällä. Poliisi totesi, että uhria on potkaistu, ja hän on kaatunut ja lyönyt päänsä. Kallovamma, ja siihen hän on menehtynyt. Miksi ihmeessä kallovammainen pääsi kotiin sairaalasta? Jos vamma oli niin vaikea, miksi uhria ei pidetty sairaalassa pitempään? Minusta tuntuu, että poliisi antoi lausuntoaan liian aikaisin, ennenkuin sairauskertomusta on luettu. Mikä on sairaalan osuus? Tietenkään väkivaltaa ei tule hyväksyä tässäkään tapauksessa, mutta ei sitä saisi hyväksyä, mikä ilmenee traumatisoitumisselityksinä ja ymmärryksenä, turvapaikanhakijoidenkaan tekemässä murhassa. Miksi muslimitaustaisten väkivaltakytköksiä ja islamin uskon väkivallan hyväksymistä ei käsitelty Otanmäen murhan yhteydessä. Tanskassa on jo pitkään huomioitu, että ongelma islamin suhteen on, että sen kirjoituksista löytyy satoja kehotuksia ja jopa suoria käskyjä rikollisuuteen ja terroriin. Erityisesti vasemmiston ja vihreitten tulisi irrottautua tässä suhteessa maahanmuuton mukanaan tuomasta rasismista ja väkivallan hyväksymisestä. Presidentti on ilmaissut surunvalittelunsa, en ole huomannut valittiko Otanmäen uhrin kohtaloa.

  VastaaPoista
 15. Minä haluan muistaa Jimiä hyvällä ja se tulee sydämen surusta, kun muistelen sitä pieni vaaleaa poikaa, joka oli suloinen ja samalla villi. Pyydän teitä ottamaan osaa suruun.Opin tuntemaan hänet ja hänen vanhempansa tukholma vuosia. Järkytyin kun huomasin kenestä oli kyse.

  VastaaPoista
 16. Minä haluan muistaa Jimiä hyvällä ja se tulee sydämen surusta, kun muistelen sitä pieni vaaleaa poikaa, joka oli suloinen ja samalla villi. Pyydän teitä ottamaan osaa suruun.Opin tuntemaan hänet ja hänen vanhempansa tukholma vuosia. Järkytyin kun huomasin kenestä oli kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai omaiset ja ystävät vainajiaan muistavat lämmöllä, mutta jos vainajasta tehdään pyhimystä, niin minusta se edellyttää, että vainaja on myös elämässään ollut sitä.Ja sitähän tämä vainaja, josta nyt yritetään leipoa pyhimystä valhemedian ja hallituksen toimesta, ei täytä pyhimykselle vaadittavia ominaisuuksia.Jos nyt olis edes alkeellisesti pitäydytty totuudessa ja esim.odotettu kuolemansyyraporttia, niin ei varmaan olisi näitä totuuksia kaverista kaivettu esiin.Ja jos tämän narkkarin ominaisuuksiin vielä kuului rasismi (http://mvlehti.net/2016/09/20/kuollut-jimi-karttunen-halusi-juutalaiset-uuniin/ ) niin, en voi kuin ihmetellä!

   Poista
 17. Lehdet kirjoittaa mitä haluaa, et ne saa kasvatettuu myyntii, tiedän oman ja muitten julkkis-kavereiden kohdalla sama homma, äskettäi Antti Reinin puheita vääristeltiin lehdessä, juteltiin aikamme, et annetaan tän asian olla, pian ihmiset sen unohtaa, sama juttu edes menneen ystäväni Mika Myllylän kohdalla, hänet hakattiin Oulussa portsareiden toimesta, virkavalta ei vieny putkaan, vaan kotiin Suvin haukuttavaksi, hänhä oli muka tappelun aloittanut, olin itse paikalla, ja voin todistaa, et asia ei menny todellakaan näin, täähän on poliisivaltio ja medialla oikeus sepittää mitä sattuu, siks lopetin tyystin toimittajan hommat, piste !!!

  VastaaPoista
 18. Iltasanomat hehkuttaa: Jimin surmanneella rankka rikostausta! Ketään EI kiinnosta minkälainen rikostausta on matuilla jotka tappoivat Otanmäessä. Eikä kenenkään muunkaan turvapaikkaturistin!

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Suvaitsevaiselle intelligentisialle kelpaa "kuollut juutalainen", mutta elävä on kauhistus.

  VastaaPoista
 21. Ei vittu mitä kuraa mä just luin! Tää kirjotus kiteyttää todella hyvin sen että ihmisarvo on mitattavissa sillä oletko "hyvä" vai "paha" ihminen... Huh hhuh, Ei, ei se vaan ole niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kannattaisi opetella lukemaan, mikäli tuosta kirjoituksesta pystyt tommoisia olkinukkeja vetämään.

   Poista
  2. J 20 Kuka lienetkin .Kirjoitus EI mollaa Jimiä , vaan median tarkoitushakuista vääristelyä . Ei mitään varsinaista tähtitiedettä jos ottaa värilliset lasit silmiltään , suosittelen . Ja kyllä , rikoksia tehtailemattomalla ihmisellä on minun silmissäni paljon suurempi ihmisarvo kuin sarjabedofiilillä .

   Poista
 22. Jesse T on nyt tuomittu. Mikäli hänet vapautettaisiin syytteestä tai jopa todettaisiin syyttömäksi Jimi K:n kuolemaan, siitä alkaisi melkoinen kakkamyrsky, ehkä jopa mellakointi. Valtio valinnee tuomita Jessen jostakin rikoksesta johonkin rangaistukseen. Puolueeton oikeudenkäynti on mahdotonta järjestää.

  VastaaPoista
 23. Eli sai tappaa, koska taustat?

  Paikalla on kamerat. Tutkinnan johtajan seloste:

  "– Hän pysähtyi mielenosoittajien eteen. Siinä oli mahdollisesti jotain sanailua. Hän sylkäisi maahan ja jatkoi matkaa, Kruskopf sanoo.

  Tällöin vuonna 1990 syntynyt mielenosoittaja oli lähtenyt juoksemaan noin kymmenen metrin päästä Karttusta kohti ja potkaissut tätä rintaan."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän oli siis selkeä itsepuolustus, kuten tuolla aiemmin on todettu. Just. Kyllä tämän blogin lukijoille voi näemmä kirjottaa ihan mitä vaan, kunhan sen voi tulkita vihervassarisuvakkivastaiseksi ja kommenteissa saa kaikessa rauhassa öyhöttää.

   Poista
  2. Täähän oli siis selkeä itsepuolustus, kuten tuolla aiemmin on todettu. Just. Kyllä tämän blogin lukijoille voi näemmä kirjottaa ihan mitä vaan, kunhan sen voi tulkita vihervassarisuvakkivastaiseksi ja kommenteissa saa kaikessa rauhassa öyhöttää.

   Poista
  3. Hienoja olkinukkeja. Ja sitten ihmettelette, miksi kukaan ei halua keskustella asiallisesti teidän kanssa....

   Poista
 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Minusta SVL:n toiminta on kuvottavaa. Tekijä ansaitsee rangaistuksen teostaan jos poliisin tutkinta vie oikeuteen asti ja oikeus tuomitsee. Mutta kuten Tiina blogissaan totesi uhrista valehteleminen on omituista. Miksi Jimi Karttusesta pitää maalata kuvaa herkkänä "runopoikana" joka julmasti teloitettiin kadulle. Jimin elämä ei ollut sen arvokkaampi tai arvottamampi. Myös isän julkinen ulostulo ihmetyttää, jossain määrin ymmärrän vanhempien surua (Isän antamassa haastattelussa hän kertoi haluavansa tehdä surusta kollektiivista). Ennen kuin edes poliisi on saanut kuolemansyytutkinnan valmiiksi ja rikostutkinnan lehdissä puhutaan henkirikoksesta. Kuvottavaa millaista politikointia ihmisten hengillä tehdään mm. Petteri Orvon kannanotto twitterissä (https://twitter.com/PetteriOrpo/status/777590170279436288). Tämän tyyppiset kannanotot olisivat paikallaan vasta kun tekijä on saanut tuomionsa. Mutta media on jo antanut tuomionsa Jesse Torniaiselle (Vastoin yleistä käytäntöä mediassa on kuvalla ja koko nimellä kaiveltu ko. henkilön historiaa) Minusta tässä kohtaa loukataan Jesse Torniaisen perusoikeuksia, syytön kunnes toisin todistetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Tiina nyt juuri, jos ei nyt politiikkaa tee, niin aja omaa agendaansa Jimi Karttusen kuolemalla? De mortuis nil nisi bene. Vai kuinka se meni?

   Poista
 27. Tuli sellainen mieleen, että jos poika oli kova käyttämään aineita, niin olisiko mahdollista, että tuli ensinnäkin kova kiire sairaalasta pois vieroitusoireiden takia, ja sitten otti kunnon tripin, eikä toipuvat aivot sitä takaiskua enää kestäneet.

  VastaaPoista
 28. Kannattaa kurkata Ilta-Sanomia juuri nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa. Mitä sieltä olisi pitänyt osua silmiin?

   Poista
  2. Turkulaisprofessorin arviot kuolinsyystä.

   Poista
  3. Aaa....se. Jostain osui silmiin, että yksi syy voisi olla sekin, että sairaalassa on annettu verenohennuslääkkeitä että veri virtaisi paremmin kallossa ja se on reagoinut amfetamiinin kanssa kuollettavin seurauksin.

   Poista
 29. Rasmuksessa jo väsäävät lauantaiksi jotain kulkuetta käyttäen tämän mahdollisesti omia aikoijaan kuolleen sekakäyttäjän muistolle tms. Osallistujia ilmoittautunut jo reilu 5000... Jumalauta ei helvetti, ei näillä ole mitään häpyä, edes kuolemansyy ei ole vielä varmistunut ja ja jo ratsastetaan lujaa tämän jäbän kuolemalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipas typoja ja ylimääräisiä sanojakin väliin mutta jospa tuosta tolkun ihmiset tolkun saa

   Poista
  2. On kertakaikkiaan pöyristyttävää minkälaiset mittasuhteet tämä tapaus on saanut verrattuna Otanmäen murhaan. Politiikot saisivat hävetä sitä, että tähän toiseen tapaukseen ei otettu mitään kantaa. Mielestäni pitäisi nyt ensin odottaa ruumiinavauksen tuloksia ja vasta sitten on tuomitsemisen aika.
   Mahdetaankohan ruumiinavauksen tuloksista enää puhua missään? Epäilenpä, että asia vaietaan kuoliaaksi. Kepeät mullat vaan herkälle lastentarhassa työskenneelle runopojalle.

   Poista
 30. Onneksi näitä SVL-Tornias-faneja ei Suomessa ole enempää. Eikä tule. Järki voittaa.

  VastaaPoista
 31. Oltiin Jimin kanssa 3v opiskelu kavereita Espoonlahdessa opiskelemassa matkailua.

  Erittäin fiksu tyyppi, joka ei hyväksynyt rasismia missään muodossa.. kannabista poltettiin kyl yhdessä espanjan matkallakin, oluet maistui molemmille.

  Jiminoli laiha, alle 60kg kokoinen pieni kaveri joka ei millään kykenisi itse puolustautumaan. En väitä etteikö olisi sanoillaan provosoinut potkijaa mutta, niin kuin tiedetään, kaikilla meillä on oikeus omaan mielipiteensä. Ei se oikeuta ketään käymään päälle.

  Kuolinsyytä en lähde spekuloimaan, mutta jos se pitku edes jossain määrin oli syynä hänen kuolemaansa niin voitte isältä perheen ainokaisen.

  Tuntekaa syyllisyyttä.

  VastaaPoista